אוניברסיטאות בישראל
כל שנה נרשמים אל אוניברסיטאות בישראל המון סטודנטים למטרת לימודים בישראל ורכישת ידע. רוצים גם? כאן תלמדו על בחירת מסלולי לימוד במבחר אוניברסיטאות בארץ ועוד! בחברה תחרותית וקפיטליסטית לימודים באוניברסיטה אינם משמשים לצורך התמחות והרחבת אופקים בלבד, אלא משמשים פעמים רבות כשלב הכרחי למציאת משרה שווה בשוק העבודה. לכן, חשוב מאד להכיר בכוחה של ההשכלה הגבוהה ובמעמד החשוב לו זוכות אוניברסיטאות בארץ, לפני שבוחרים תחום לימודים או מוסד לימודים.
תנאי קבלה ללימודים באוניברסיטאות בישראל מותנית בציון משוקלל של ציוני תעודת הבגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית. חתך הקבלה לפקולטות השונות משתנה מאוניברסיטה אחת לשנייה, ולכן כדי לברר מראש מהם תנאי הקבלה לכל מחלקה כדי להגדיל את הסיכויים להתקבל למחלקות הרצויות. מועדי ההרשמה לאוניברסיטאות נפתחים רשמית באביב וכדאי למהר ולהירשם בהקדם על מנת להבטיח מקום פנוי לנרשמים אל אוניברסיטאות בישראל.
אוניברסיטאות לתואר ראשון
סמכותן של אוניברסיטאות בישראל היא להעניק תואר ראשון לבוגריהן. התואר הראשון מוענק בחלק גדול מהפקולטות לאחר כשלוש שנות לימוד, אולם ישנן מחלקות הדורשות משך זמן ארוך יותר ללימודים כגון: לימודי משפטים או אדריכלות. התואר הראשון הינו שלב חיוני להמשך הלימודים המתקדמים לתואר שני ושלישי.
הלימודים לתואר ראשון באוניברסיטאות ובמכללות השונות המוסמכות להעניק תארים על ידי המועצה להשכלה גבוהה תורמים להשגת משרות איכותיות יותר שחלקן יכולות להיות קשורות באופן ישיר לתחומי ההתמחות שנלמדו במהלך התואר הראשון. לדוגמא: משרות בתחום העבודה הסוציאלית לאחר סיום תואר ראשון בעבודה סוציאלית, משרות למפתחי תוכנה המיועדות לבוגרי הפקולטה למדעי המחשב וכדומה. מלבד איוש משרות הדורשות התמחות מסוימת, ישנן משרות רבות המעדיפות אקדמיים בעלי תואר ראשון לפחות, ולכן הוצאת התואר הראשון הפכה לאלמנט הכרחי המביא רבים לפנות אל אוניברסיטאות בישראל.
אותן אוניברסיטאות בישראל מאפשרות ללמוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים בכמה מקומות ברחבי הארץ. הסטודנטים הלומדים באוניברסיטאות זכאים לשכר לימודים מסובסד ולמלגות סיוע למתאימים לכך. לסטודנטים הלומדים רחוק ממקום מגוריהם ולזכאים לסיוע כלכלי קיימת אפשרות לדיור במעונות הסטודנטים.
מסלולי לימוד של אוניברסיטאות בארץ
כלל האוניברסיטאות בישראל מציעות מסלולי לימוד מגוונים ורבים היכולים להשפיע על המקצוע העתידי של המועמד. צעירים השוקלים לימודים במוסדות להשכלה גבוהה מתחבטים לא פעם בשאלה החשובה מה ללמוד? מאחר והסטודנט נדרש ללימודים אינטנסיביים של מספר שנים בדרך לתואר ראשון, כדאי להקדיש מחשבה רצינית לבחירת תחום הלימודים המתאים בהתחשב באפשרויות הפתוחות בפני כל מועמד. לימודים אקדמיים הנשענים רק על קריטריון אחד כגון מציאת עבודה רווחית ונחשקת, לא בהכרח מבטיחים הצלחה בתחום העבודה העתידי במידה והם אינם מושכים ומעניינים את הסטודנט.
כדי לבחור בתחום לימודים מתאים יש להחשיב גם פקטורים כגון: תחומי העניין של המועמד, רמת ההיצע והביקוש של תחום העבודה העתידי ותנאי הקבלה לתחום הלימודים הספציפי. כדי להגיע לבחירה הנכונה ניתן לפנות למרכזי ייעוץ והכוונה ללימודים אקדמאים המסייעים למועמדים הנרשמים אל מבחר אוניברסיטאות בארץ.