מכללת ספיר מציגה מסלול לימודים ייחודי לכל המבקשים ללמוד הנדסה. המסלול המוצע מתאים לכל הרוצים להשתלב במקצועות ההנדסה השונים. הלימודים מתקיימים ברמה גבוהה אך תנאי הקבלה מקלים יחסית למקובל במוסדות לימוד אחרים, בפקולטות המובילות להנדסה.
תואר ראשון בהנדסה במכללה האקדמית ספיר
לצד אפשרות ללימודי הנדסאי, מציעים במכללת ספיר מסלול מיוחד לסטודנטים להנדסה – לקראת תואר ראשון. למה בדיוק הכוונה? מסלול זה מאפשר לימודים המקבילים ללימודי השנה הראשון (שנה א') באוניברסיטה, מתוך מטרה לעבור בשנה ב' לפקולטות להנדסה במוסדות לימוד נבחרים.
קהל היעד
קהל היעד הטבעי ללימודים בספיר מורכב בעיקר מכאלה שאינם עונים על תנאי הקבלה ללימודי הנדסה באוניברסיטאות, אך מעוניינים להתחיל מוקדם יותר בלימודים אקדמאיים, ללא צורך בלימודי השלמה ארוכים.
תנאי קבלה
שאלה המעניינת במיוחד את המתעניינים בלימודי הנדסה במכללת ספיר הינה – מהם תנאי הקבלה. על מנת להתקבל למסלול הייחודי של המכללה, שיאפשר לסיים את שנה א' ולהמשיך ללימודים באוניברסיטה יש צורך להיות בעלי תעודת בגרות מלאה, עם לפחות 5 יחידות במתמטיקה (בציון 70 או יותר) וכן ציון עובר ב-4 יחידות באנגלית. בנוסף, נדרש המועמד להיות בעל לפחות ציון של 550 או יותר בבחינה הפסיכומטרית.
חשוב לדעת שסטודנטים בעלי ציון נמוך מ-70 ב-5 יחידות מתמטיקה יוכלו בכל זאת להתקבל אם ישלימו לפני תחילת הלימודים קורס מבוא בנושאים מתמטיים (גם כאן – יידרש ציון של 70 לפחות). במכללה ממליצים (אך לא מחייבים) למועמדים חסרי ידע קודם להירשם לקורסים מקדימים גם בפיזיקה.
משך הלימודים
משך הלימודים במכללת ספיר הינו שנה שלימה (3 סמסטרים, כולל סמסטר קיץ). נדגיש שקבלת התואר (מהנדס) תחייב השלמה של עוד כ-3 עד 4 שנים במוסד לימודים מוכר.
נושאי לימוד
בסמסטר הראשון ילמד הסטודנט קורסים במתמטיקה ובפיזיקה, לצד קורסים מקצועיים בהתאם להתמחות בהנדסה המעניינת אותו ואשר אליה הוא חותר. בסמסטר השני נלמדים קורסים נוספים במתמטיקה, תיכנות, פיזיקה. בסמסטר קיץ יושלמו קורסים ביישומי מחשב וכימיה, מערכות ספרתיות, כלכלה ועוד. את הקורסים מומלץ לבחור בהתאם לפקולטה בהנדסה שבה מתכוונים להמשיך ללמוד בשנים הבאות (יש לעיין בדרישות הקבלה של מוסדות לימוד כגון הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב).
מסלולי לימוד
מכללת ספיר מעניקה רקע ותשתית המקבילים לשנה הראשונה בלימודי ההנדסה באוניברסיטאות השונות. ניתן להירשם לקורסים בהתאם למסלול הלימוד שבו רוצים להמשיך – הנדסת מחשבים או הנדסת חשמל, הנדסת תקשורת או הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול וכן הלאה.
דרישות כלליות
על מנת להמשיך הלאה, בלימודי הנדסה באוניברסיטה מוכרת, יידרש הסטודנט לקבל הכרה בלימודיו הקודמים. נדרשים כ-12 עד 15 קורסים (לא כולל קורסי קדם כמו מבוא למתמטיקה) בכדי שניתן יהיה להתקבל. יש לסיים בהצלחה את הקורסים, כאשר אוניברסיטה עשויה לדרוש ציון שהוא מעל ל"עובר" בקורסים מסוימים.
מסלולים ומידע
- תנאי קבלה הנדסה
- לימודי ערב בהנדסה
- הנדסת בניין
- הנדסה אזרחית
- הנדסת תעשייה וניהול
- הנדסת תוכנה
- הנדסת מחשבים
- הנדסת מערכות מידע
- הנדסת חשמל
- הנדסת אלקטרוניקה
- הנדסת מכונות
- הנדסת תקשורת
- הנדסת ביוטכנולוגיה
- הנדסה רפואית
- הנדסה גנטית
- הנדסה כימית
- הנדסת חומרים
- הנדסת תרופות
- הנדסה גרעינית
- הנדסת פלסטיקה
- הנדסת אופטית
- תואר שני בהנדסה
- לימודי הנדסאים
- מכינה להנדסה