לימודי הנדסת תוכנה (Software Engineering) יספקו לכם הזדמנות להשתלב בתחום מרתק ונדרש – תוכנות ומערכות תוכנה. חולמים על תואר מהנדס תוכנה? כאן תקבלו את כל המידע על הלימודים. תוכנה היא למעשה צבר של תכונות ואפיונים שקיימים היום בכל מכשיר כמעט וקובעים את יכולותיו ואת הפונקציות שלו – החל במחשבונים ישנים, דרך מחשבים ביתיים, טלפונים סלולריים, סורקי קרינה ועד מערכות בנקאיות ומערכות תקשורת.
בעולמם של טכנאי מחשבים ביתיים וצרכני תוכנות ביתיות או משרדיות, קיימת הפרדה בין לימודי תוכנה לחומרה – בין הגוף הפיזי של המכשיר או המערכת, לבין התוכנה. אלא שעל מנת לפתח ולהטמיע תוכנות במערכות קיימות או ליצור מערכות חדשות של תוכנה, יש צורך להכיר גם את הפן הפיזי – החומרה, והאופן שבו פועלים מחשבים. מהסיבה הזו, לימודי הנדסה בתחום הזה מתפרשים על פני תחומי ידע רבים ומספקים כלים מעשיים ותיאורטיים להם יידרשו התלמידים בסיום לימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה ובהשתלבות בשוק העבודה.
תואר ראשון בהנדסת תוכנה
תוכנות מוכרות לרוב האנשים מהמגע היומיומי עם המחשב. ישנן תוכנות שמיועדות למחשב הביתי (למשל 'חלונות'), בעוד תוכנות אחרות מיועדות להטמעה באתרי אינטרנט או משולבות במערכות אינטרנט (למשל 'סקייפ'). לימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה אינם מיועדים להכשיר כותבי תוכנה בלבד ובוודאי שהם לא מגבילים את הסטודנטים להתמחות בסביבת האינטרנט.
הדגש בלימודי הנדסת תוכנה הוא להקנות כלים שיאפשרו לפתח תוכנות הפעלה למכשירים חדשים ולסביבות חדשות ובנוסף יאפשרו הטמעה בסביבות קיימות. מהנדס תוכנה נדרש להיות בעל ידע רחב וכולל שיכול לפקח על תהליכי הפיתוח, ההטמעה, התחזוקה, הבקרה וההסבה של תוכנות בסביבות שונות – לא רק על כתיבתן. כמו כן קיים דגש מיוחד במהלך לימודי הנדסת תוכנה על הסביבות הפיזיות שבהן עובדות התוכנות (המחשבים עצמם והחומרה) ועל מערכות תוכנה גדולות, שבהן התוכנה מפעילה או עובדת בשיתוף עם תוכנות ומכשירים אחרים.
בכל מה שקשור ללימודי הנדסה ומחשבים, שיטת הלימוד המקובלת לתואר ראשון שונה משיטת לימודי כלכלה או מנהל עסקים והיא מתמקדת בלהקנות ידע רחב אך רלוונטי במתמטיקה ופיזיקה, ולאחר מכן לספק כלים תיאורטיים ומעשיים בתחום החשמל, האלקטרוניקה והתכנות. רק בשנתיים האחרונות (מתוך ארבע שנות הלימוד) מכשירים את הסטודנטים לתחום הממוקד של הנדסת תוכנה.
לימודי הנדסת תוכנה כוללים בשנתיים הראשונות שיעורים מכל תחומי הידע הללו: מתמטיקה, פיזיקה, חשמל, אלקטרוניקה ומדעי מחשב יישומיים. בשנתיים האחרונות תכנית הלימודים מבוססת יותר על שיעורי בחירה, שיכוונו את הסטודנט להתמחות יותר בתהליכי בקרה, בסביבות אינטרנט, בטיפול בנתונים ובנושאים אחרים. שיעורי הבחירה במהלך תואר ראשון בהנדסת תוכנה כוללים נושאים כמו תכנות מונחה עצמים, בסיסי נתונים, מערכות זמן אמת וקומפילציה. בנוסף נלמדות שפות תכנות מקובלות ופונקציונליות כגון ג'אווה ושפת C על נגזרותיה השונות.
תנאי קבלה
לימודי הנדסה הם לימודים מבוקשים מאוד כמו גם תובעניים, ובעיקר כשמדובר בהנדסת תוכנה, ועל כן אך טבעי הוא שבכל הקשור לתנאי הקבלה באוניברסיטאות ובמכללות הרלוונטיות מוצב רף גבוה למדי בפני המועמדים.
- קראו עוד על: תנאי קבלה ללימודי הנדסת תוכנה
מוסדות ללימודי הנדסת תוכנה
לימודי הנדסה ובעיקר הנדסת תוכנה מוצעים רק בחלק ממוסדות הלימוד בשמם זה. חיפוש בגוגל של ביטוי זה יעלה רק חלק מאפשרויות הלימוד שפתוחות בפני מי שמעוניין ללמוד הנדסת תוכנה. הסיבה לכך היא שניתן ללמוד את הנושא והתחום גם כחלק ממסלול לימודי הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת רשתות והנדסת מערכות תוכנה.
כל מוסד לימוד, בין אם מכללה או אוניברסיטה, מרכיב את תכנית הלימוד באופן שונה, כך שישנם מוסדות שפותחים מסלול מיוחד להנדסת תוכנה, ישנם מוסדות שמסלול הלימודים זהה אך הוא נקרא בשם אחר וישנם מוסדות שמאפשרים מסלול התמחות זה כחלק מתכנית לימוד רחבה יותר.
מסלולים ומידע
- תנאי קבלה הנדסה
- לימודי ערב בהנדסה
- הנדסת בניין
- הנדסה אזרחית
- הנדסת תעשייה וניהול
- הנדסת תוכנה
- הנדסת מחשבים
- הנדסת מערכות מידע
- הנדסת חשמל
- הנדסת אלקטרוניקה
- הנדסת מכונות
- הנדסת תקשורת
- הנדסת ביוטכנולוגיה
- הנדסה רפואית
- הנדסה גנטית
- הנדסה כימית
- הנדסת חומרים
- הנדסת תרופות
- הנדסה גרעינית
- הנדסת פלסטיקה
- הנדסת אופטית
- תואר שני בהנדסה
- לימודי הנדסאים
- מכינה להנדסה