אוניברסיטת בן גוריון הוקמה בשנת 1969, אם תרצו כחלק מהחזון של ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון על הפרחת הנגב, והרי לא תיתכן צמיחה אמיתית ללא לימודים גבוהים. המחלקה לפסיכולוגיה החלה לפעול באוניברסיטה הדרומית עם הקמתה, ב-1985 היא החלה להעניק גם תוארי M.A ומאז 1996 ניתן ללמוד בה גם לדוקטורט בתחום. אגב, אחד המורים הראשונים בה היה דניאל כהנמן, לימים זוכה פרס נובל (בכלכלה), ועוד כדאי לדעת שהמחלקה מתמחה במחקר בתחומים השונים של פסיכולוגיה ובפרט לגבי היותו של טבע האדם בין-תחומי.
תנאי קבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון
תנאי הקבלה אל לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון כוללים שקלול של ממוצע הבגרויות עם הציון בבחינה הפסיכומטרית. במסלול הכללי של החוג לפסיכולוגיה נדרש ציון סכם 650 וכן ציון פסיכומטרי כללי 650 ומעלה, המועמדים למסלול המשולב פסיכולוגיה עם ניהול נדרשים לציון סכם 690 וציון פסיכומטרי כללי 690 ומעלה, ואילו מהמבקשים להתקבל למסלול פסיכולוגיה-ביולוגיה נדרש ציון סכם 670, ציון פסיכומטרי כללי 670 ומעלה וציון בגרות במתמטיקה 80 ומעלה ב-4 יח' או 70 ומעלה ב-5 יח'.
בהתאם, אם לדוגמה הציון הפסיכומטרי שלכם הוא 700 יש צורך בממוצע בגרויות 93.4 כדי לזכות בציון סכם 650, בממוצע בגרויות 96.5 כדי להגיע לסכם 670, ובממוצע 99.6 כדי להגיע לסכם 690.
חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, כמו גם באוניברסיטאות אחרות ובעצם לכל מסלולי הלימודים האקדמיים, עשויים להשתנות משנה לשנה בהתאם למספר המועמדים המבקשים להתקבל ללימודים אלה, הישגיהם ומספר המקומות הפנוי במחלקה. על מנת לקבל תמונת מצב עדכנית, ולא רק עדכנית אלא ספציפית עבורכם ובהתאם לציונים שלכם, מומלץ לפנות לייעוץ לימודים חינם דרך הטופס באתר.
לימודי פסיכולוגיה לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון
לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מאפשרים עיסוק במקצוע (אם כי פותחים דלתות רבות אחרות. על מנת להירשם בפנקס הפסיכולוגים, שבאחריותו של משרד הבריאות, יש להיות בעלי M.A וכן לעבור סטאז' ובחינות מומחיות).
מגמות הלימוד במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון הן: קוגניציה ומוח, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה במערכת החינוך והתואר השני הנחשק ביותר, פסיכולוגיה קלינית (שהוא זה שמוביל בסופו של דבר לעיסוק כפסיכולוג "קלאסי", זה המטפל בבני אדם).
תנאי הקבלה: ממוצע ציונים במסגרת התואר הראשון של 85 ומעלה, ממוצע ציונים במסגרת לימודי הפסיכולוגיה בתואר הראשון של 85 ומעלה (במגמה הקלינית: 87 ומעלה), שתי המלצות שאחת מהן אקדמית, וציון מתא"ם (המבחן המיוחד לבדיקת התאמה אל לימודי פסיכולוגיה לתואר מתקדם) 100 ומעלה.
יש להדגיש כי בפועל הרף עשוי להיות גבוה יותר בשל הביקוש הרב למסלולים אלה, וכך למשל בשנים האחרונות חתך הקבלה למגמה הקלינית מבחינת הציון במתא"ם עמד על 120.
בנוסף כל מועמד מגיש הצהרת כוונות שבה הוא מפרט מדוע הוא מעוניין במסלול הספציפי אליו הוא מנסה להתקבל וכן עובר ראיון אישי – וגם לאלה השפעה בלתי מבוטלת על סיכויי הקבלה.
מסלולים ומידע
- תנאי קבלה פסיכולוגיה
- לימודי ערב בפסיכולוגיה
- פסיכולוגיה וחינוך
- פסיכולוגיה וניהול
- פסיכולוגיה וסוציולוגיה
- פסיכולוגיה ותקשורת
- פסיכולוגיה ומדעי המדינה
- פסיכולוגיה ומדעי המחשב
- פסיכולוגיה ומדעי החיים
- כלכלה ופסיכולוגיה
- משפטים ופסיכולוגיה
- פסיכולוגיה חיובית
- פסיכולוגיה יהודית
- לימודי קוגניציה
- לימודי פסיכוביולוגיה
- לימודי פסיכודרמה
- פסיכולוגיה לחרדים
- תואר שני בפסיכולוגיה