רוצים ללמוד אבל חייבים לעבוד במשרה מלאה תוך כדי? לא חייבים למלצר בלילות – עם האופציה של לימודי ערב לתואר ראשון נגיש ואפשרי גם למי שעובד משמונה עד ארבע או אפילו תשע עד חמש!
שוק התעסוקה השתנה דרמטית בשנים האחרונות, וכיום לשורה ארוכה של משרות במגוון רחב של תחומים אחת מדרישות הסף היא תואר ראשון. כתוצאה מכך, גדל משמעותית הביקוש ללימודים אקדמיים, הן באוניברסיטאות והן במכללות השונות, כשאל קהל היעד העיקרי של לימודים אקדמיים, צעירים אחרי צבא, הצטרפו קהלים נוספים דוגמת אנשים הנמצאים כבר בעיצומה של קריירה אולם חושקים בהסבה מקצועית, אמהות שבשעות היום טרודות בגידול ילדיהן, חיילים במהלך שירותם הסדיר ועוד.
עבור כל אלה האופציה של לימודים במשך שעות היום – הדרך המקובלת ליהנות מלימודים אקדמיים – אינה ישימה, אולם מאחר שהביקוש ללימודים גם בשעות הערב הפך גדול מאוד, צמח גם היצע לימודי הערב.
היתרונות והחסרונות של לימודי ערב לתואר ראשון
כאמור, מרגע שנוצרה האופציה של לימודי ערב לתואר ראשון הפך אפשרי גם למי שבשעות היום מחויב לעבודה, לצבא, לילדים וכו' – מבחינת קהל יעד זה, ובפרט אלה שאינם יכולים שלא לעבוד 3 או 4 שנים (פרק הזמן הנדרש בדרך כלל עד שמשלימים את החובות בדרך לתואר הראשון), קיומם של הלימודים בשעות הערב הוא לא רק יתרון אלא חבל הצלה של ממש.
למעשה האפשרות ללמוד ולעבוד במקביל, שהינה אופציה ללימודי תואר ראשון לאנשים עובדים, מהווה יתרון של ממש לכל סטודנט, ובפרט לנוכח עלות שכר הלימוד ועלות המחייה באופן כללי בארץ.
לצד היתרונות של לימודי תואר ראשון בערב סובל גם ממספר חסרונות: ראשית, במקרים רבים הלימודים מתקיימים גם ביום שישי, היום החופשי עבור רבים מאיתנו ופרק זמן שבאופן כללי לא קל להקדיש אותו ללימודים. שנית, בחלק מהמקרים ישנו צורך ללמוד גם סמסטר קיץ או לחילופין לפרוס את הלימודים על פני יותר מ- 3 או 4 שנים – לימודים בקיץ דורשים רמת התמסרות גבוהה מאוד, ולא כולם יכולים לעמוד בה, כשמצד שני לימודים לקראת תואר הנמשכים 5 שנים מהווים אף הם אתגר של ממש ולא כולם ניחנים ביכולת ההתמדה הנדרשת לשם כך.
דוגמאות ללימודי ערב מבוקשים במיוחד
הביקוש הרב למסלולי לימודי ערב לתואר ראשון הביא לכך שניתן ללמוד בדרך זו לכל תואר שהוא כמעט ובפרט במסלולי הלימוד המבוקשים במיוחד: לימודי מנהל עסקים, לימודי משפטים, לימודי חשבונאות, לימודי כלכלה, לימודי מדעי המחשב ועוד.
לימודי ערב לקראת תואר ראשון במשפטים מתקיימים במכללת שערי משפט שבהוד השרון (המציעה שני מסלולים: האחד עם לימודים בימי שלישי וחמישי אחה"צ ובימי שישי בבוקר, והשני המיועד לאקדמאים המעוניינים לזכות בתואר נוסף, במשפטים, ובו הלימודים מתקיימים בימי חמישי החל מהשעה 14:00 ובימי שישי בשעות הבוקר), במרכז האקדמי למשפט ועסקים שמקום מושבו בר"ג (שבו לומדים פעמיים בשבוע אחה"צ וביום שישי בבוקר, וכן נדרש סמסטר קיץ, כך שהלימודים יסתיימו תוך 9 סמסטרים), במכללה האקדמית נתניה וישנן אפשרויות נוספות.
לימודי מנהל עסקים בשעות הערב מתקיימים בקריה האקדמית אונו (שלוש שנים כולל סמסטרי קיץ, כשנדרשים 2 ימי לימוד אחה"צ + יום שישי בבוקר), במכללה האקדמית נתניה (במתכונת דומה לזו של הקריה האקדמית אונו), במרכז האקדמי רופין, במכללה למנהל (שם ניתן להתמחות במסלולים דוגמת שיווק, פרסום ודיגיטל, שיווק וטכנולוגיות עסקיות וכן יזמות וחדשנות), ועוד.
סוגי תארים ראשונים
מידע נוסף
- תנאי קבלה לתואר ראשון
- מכינה לתואר ראשון
- לימודי ערב לתואר ראשון
- השלמת תואר ראשון
- כמה עולה תואר ראשון
- מה ללמוד לתואר ראשון
- נקודות זכות לתואר ראשון
- תואר ראשון בצבא
- תואר ראשון בשנתיים
- תואר ראשון לאנשים עובדים
- תואר ראשון ללא בגרות
- תואר ראשון ללא פסיכומטרי
- תואר ראשון למבוגרים
- תואר ראשון למנהלים
- תואר ראשון נוסף
- תואר ראשון רב תחומי
- מלגות לתואר ראשון