לימודים בישראל

תואר שני בתזונה

המודעות לתזונה נכונה הולכת וגוברת בעולם כולו בכלל ובמדינת ישראל בפרט. מדובר בתחום נפוץ ורחב, החולש על דיסיפלינות שונות בהן ניתן לעסוק ולחקור. בעקבות מודעות הולכת וגוברת זו לתזונה נכונה, הביקוש לתעסוקה בתחום זה הולך וגובר, ולכן לימודי תזונה לתואר שני הופכים להיות אופציה טריוויאלית ונכונה עבור אנשים רבים שמחפשים תחום לימודים נכון עבורם ללימודי המשך.

בנוסף, המודעות לטבעונות וצמחונות בארץ הולכת וגוברת גם כן, ושינויים נכבדים נעשים בתפריטיהם האישיים של אנשים רבים. בעקבות הקטיעה המידית של צריכה של בשר וחומרים אחרים, ישנו צורך עז במציאת פתרונות תזונתיים אחרים שיהוו תחליף לחומרים המצויים בבשר, אותו העולם המערבי התרגל לצרוך. תפקידו של האדם המטפל בתזונה הוא לאזן את הגוף באמצעות התאמת המזונות השונים אותם המטופל צורך, תוך התחשבות מלאה ביכולות ובמגבלות של האדם, ובתכונות השונות של המזונות מהם מורכב התפריט אותו הוא רושם.

תנאי קבלה לתואר שני בתזונה

במידה וסיימתם תואר ראשון בתזונה, במדעי הטבע והסביבה או לימודי חקלאות, ויש לכם ניסיון במקצועות התזונה השונים, אתם יכולים להתקבל למוסדות הלימוד השונים שמספקים את האפשרות לביצוע לימודי תואר שני במדעי התזונה. תנאי הקבלה יכולים להיות קשים בחלק מן המוסדות, כמו למשל ממוצע של 85 לפחות בלימודי התואר הראשון, שעות תעסוקה מוכחות רבות בתחום ומעבר של ראיון אישי.

למה כדאי ללמוד תואר שני במדעי התזונה?

במידה ותחום התזונה מדבר אליכם באופן אישי, ואתם מוצאים עניין רב בדרך בו אנו מזינים את גופינו ובהשפעה שיש למזון אותו אנו צורכים על הגוף עצמו, כנראה שלימודים אלו מתאימים לכם ביותר. באמצעות הידע הרב אותו תרכשו במהלך תכנית הלימודים שאורכת שנתיים ברוב המקרים, תוכלו לעזור לעצמכם ולאחרים להתאים את התפריט הנכון ביותר עבורם, במטרה לשפר את איכות חייהם, לעזור בפתרון בעיות רפואיות ולהציע דרכי חיים איכותיות ובריאות

גם אם לימודי רפואה משלימה קורצים לכם, ואתם מחפשים את האלטרנטיבי, את החורג מגבולות הרפואה המערבית הקונבנציונלית, הרי שדלתות רבות תפחתנה בפניכם במסגרת לימודי תואר שני במדעי התזונה. מדובר בתחום משלים לרפואה מודרנית מערבית המטפלת בבעיות וסימפטומים שונים באמצעות התערבות כימית או כירורגית. באמצעות התאמת התזונה הנכונה לאדם הסובל ממצבים בריאותיים שונים, אתם מאפשרים לגופו לקבל את האיזון וההרמוניה הדרושים לו לשם החלמה וחזרה למצב בריאותי תקין.

תוכנית לימודי תזונה לתואר שני

במהלך התואר נלמדים נושאים רבים ומגוונים הקשורים לעולם התזונה. מדובר בשילוב של לימודים מתחומים שונים כמו הנדסת מזון, פיזיולוגיה וביולוגיה, תזונה קלינית, ותזונת האדם. באמצעות שילוב של חקר המזון עם מחקר האדם והאופן בו הוא צורך ומטפל בחומרים, ניתן לטפל בסימפטומים שונים המופיעים באנשים חולים באמצעות התזונה שלהם בלבד, ללא הצורך בהתערבות כימיקלית.

במקרים מסוימים, בהם האדם החולה סובל מקשיים רבים בצריכה של כימיקלים שונים הנמצאים בתרופות שאמורות לשפר את מצבו הבריאותי, הטיפול באדם החולה באמצעות שינויים רלוונטיים בתזונה שלו יכול לעזור מאוד בהחלמה, ולהשיג תוצאות משמעותיות ללא פגיעה והתערבות של חומרים לא רלוונטיים.

אופציות תעסוקה לבוגרים

בוגרי תואר שני במדעי התזונה יכולים לעסוק בתור מטפלים פרטיים, שעוזרים למטופליהם ליצור אורח חיים בריא ונכון, בהקשר של המזון אותו הם צורכים. תחום עיסוק אחר נמצא במוסדות אחרים ששוכרים אנשי תזונה מקצועיים כמו למשל בקופות החולים, במוסדות לעידוד צמחונות וטבעונות, ועוד. אחרים יוכלו למצוא את עצמם במגזר הציבורי, מייעצים לגופים ממשלתיים בנוגע לתזונה הנכונה ביותר עבורם, כמו בפרויקטי ההזנה בבתי הספר ובפרויקטים אחרים של משרד החינוך.

לימודי תואר שני בתזונה מתקיימים באוניברסיטה העברית (גם כן ברחובות), באוניברסיטת חיפה ובמכללה האקדמית תל חי.

checkמאשר קבלת הטבות, מבצעים ועדכונים בהתאם לתקנון האתר

לקבלת ייעוץ מהיר ובחינם: 072-2705671
או השאירו פרטים וקבלו ייעוץ
והכוונה למגוון מוסדות לימוד!



checkמאשר קבלת הטבות, מבצעים ועדכונים בהתאם לתקנון האתר

חיפוש לימודים
  • מכללת סמי שמעון
  • בית הספר הארצי להנדסאים
  • המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
  • אוניברסיטת אריאל
  • המרכז האקדמי פרס
  • מכללת ג'ון ברייס הדרכה
  • המרכז האקדמי למשפט ולעסקים
  • מכללת תל חי
  • מכללת בית ברל
  • מכללת כנרת
  • סמינר הקיבוצים
  • מכללת רמת גן