מוסדות לימודים באזור ירושלים
כיאה לבירת המדינה ולעיר הגדולה בה, ירושלים מציעה לא רק אוויר הרים צלול כיין, אווירה שאין דומה לה באף מקום אחר בארץ ותשעה קבין של יופי אלא גם מבחר רחב של אפשרויות לימודים, ואכן רבים מבני ובנות העיר רוכשים בה תואר ראשון, שני או דוקטורט (וכן מקצוע במסגרת לימודי תעודה) ובנוסף עולים אליה לרגל רבים וטובים מכל רחבי הארץ על מנת ליהנות מהחוויה המעצימה של לימודים בירושלים.
האוניברסיטה העברית – לימודים בירושלים ברמה הגבוהה ביותר
האופציה הבולטת ביותר של לימודים בירושלים היא כמובן האוניברסיטה העברית, שהיא האוניברסיטה הראשונה שהוקמה בארץ (עוד בשנת 1925), ואשר יש לה קמפוסים בהר הצופים, בגבעת רם ובעין כרם.
בין בוגרי אוניברסיטה זו כמה וכמה זוכי פרס נובל (עדה יונת, אהרון צ'חנובר) ועוד שורה ארוכה של אישים בולטים בציבוריות הישראלית, ובאופן כללי היא מתאפיינת ברמת לימודים גבוהה מאוד ובהנחלת ערכי המצוינות. הדוגמה הטובה ביותר היא לימודי משפטים: הפקולטה הירושלמית ניצבת במקום הראשון מבחינת אחוז הבוגרים העוברים את מבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין, ובנוסף היא זוכה להערכה רבה בעולם על איכות המחקרים והפרסומים שלה.
האוניברסיטה העברית מציעה לימודי תואר ראשון במגוון רחב של חוגים ופקולטות, תוך דגש על הרחבת האופקים של הסטודנטים (גם מעבר לתחום הלימוד הספציפי בו בחרו להתמקצע) ועל מיצוי הפוטנציאל של כל תלמיד ותלמיד.
בנוסף ישנן תוכניות לימוד רבות לקראת תארים מתקדמים (שני ודוקטור), כולל כאלה הייחודיות לאוניברסיטה זו ובהן למשל מסלול ישיר לדוקטורט בביו הנדסה, MA בהידרולוגיה ומשאבי מים, התמחות בגנומיקה וביו-אינפורמטיקה, התמחות בחקר הרציונליות (תוכנית למצטיינים), לימודי פיתוח קהילות, מסלול ישיר לתואר שני במדעי התרופה ועוד.
לימודי אמנות בירושלים
האווירה הייחודית השוררת בעיר הקודש מהווה השראה נפלאה מאין כמוה לכל תחומי האמנות, ובהתאם ישנן לא מעט אופציות של לימודים בירושלים בתחום רבגוני זה.
מוסדות הלימוד הירושלמיים הבולטים בכל הקשור לאמנות הם האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, בית הספר מוסררה השם דגש על מעורבות חברתית ועשייה בתחום ובתי הספר "מעלה" ו"סם שפיגל" לקולנוע ולטלוויזיה.
מכללות אקדמיות בירושלים
אחד המאפיינים הבולטים של תחום ההשכלה הגבוהה בשנים האחרונות הוא פריחת המכללות האקדמיות, וכמובן שגם בירושלים ישנן כמה וכמה כאלה.
כך, למשל, ניתן ליהנות מלימודי הנדסה בירושלים במכללת עזריאלי המציעה 8 מסלולים לתואר ראשון (וגם תואר שני בהנדסת תוכנה), מלימודי חינוך ברמה גבוהה במכללה ע"ש דוד ילין ומשלל אופציות במכללת הדסה וביניהן מדעי האופטומטריה, תקשורת צילומית, מדעי המעבדה הרפואית ופוליטיקה ותקשורת.
לרשימה המלאה של ← מכללות בירושלים
לימודים למגזר החרדי והדתי
באופן טבעי מציעה עיר הקודש אפשרויות רבות של לימודים בירושלים המיועדים לקהל דתי וכן למגזר החרדי, וזאת מתוך רצון לשלב מגזר זה בשוק התעסוקה המודרני ומתוך הבנה לצרכיו הייחודיים.
בין מוסדות הלימוד הבולטים: מכללת אפרתה המכשירה נשות חינוך ברוח שמירת המצוות וכיבוד המדינה; המכללה החרדית ירושלים שבה ניתן ללמוד (במסלולים נפרדים לגברים ולנשים) לתואר ראשון ושני בשלל תחומים (פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ייעוץ חינוכי, יישוב וניהול סכסוכים ועוד); המרכז האקדמי לב שמשלב לימודים אקדמיים בתחומים כמו מנהל עסקים ומדעי המחשב עם לימודי תורה גבוהים; מכללת ליפשיץ להכשרת מורים; ועוד.
לימודי תעודה בירושלים
אופציה נוספת של לימודים בירושלים היא לימודי תעודה, המקובלים בתחומים רבים, ובפרט מהווים את המתכונת המקובלת ללימודי רפואה משלימה.
רוב מוסדות הלימוד הבולטים בתחום הרפואה המשלימה מפעילים שלוחות בעיר הקודש ובהם רידמן ו"מירב" (השייך לאוניברסיטה הפתוחה ושהלימודים בשלוחה הירושלמית שלו מיועדים למגזר החרדי). אופציות נוספת הן מכללת שלם ומכללת ברק. מקצועות מבוקשים אחרים ניתן ללמוד במכללה למנהל, בבית הספר לסיעוד שערי צדק, במכללת טעמים (המכשירה אנשי מקצוע בתחומי הבישול והקונדיטוריה) ועוד.
קראו גם על ← השלמת בגרויות בירושלים