מוסדות לימוד מחשבים וטכנולוגיה
» חזרה למדריך: לימודי מחשבים
המכללה האקדמית ספיר, הנמצאת בנגב הצפוני, היא המכללה הציבורית הגדולה בישראל. במכללת ספיר לומדים מעל 8,500 סטודנטים. מכללת ספיר הוקמה מתוך מטרה לספק מענה אקדמי לתושבי הסביבה.
מרכז השמה ולימודי מחשבים שקיים למעלה מ – 18 שנה, והוא נחשב לאחת המסגרות המקצועיות ביותר בארץ ללימוד מקצועות הקשורים לתחום ההייטק.
המכון הטכנולוגי חולון (H.I.T) הוקם בשנת 1969, וב-1999 הפך למוסד אקדמי המוסמך להעניק תואר ראשון ושני. המכון מתמקד בהכשרת אנשי מקצוע בתחומי המדעים, הטכנולוגיה, העיצוב וההנדסה, ולומדים בו למעלה מ-4,000 סטודנטים.
המכללה למנהל היא מבין מוסדות הלימוד הבולטים בארץ להשכלה גבוהה, והיא מציעה מגוון רחב של מסלולי לימוד, מניו-מדיה ועד רפואה משלימה.
המרכז ללימודים אקדמיים הוקם בשנת 2008. המכללה ממוקמת באור יהודה וכיום לומדים בה למעלה מ-6,000 סטודנטים בארבעה בתי ספר שונים: בית הספר לניהול, בית הספר לפסיכולוגיה, בית הספר לחינוך ובית הספר למקצועות הבריאות.
המכללה האקדמית צפת ממוקמת בצפון הארץ ב"בירת הגליל" הלא היא העיר צפת. למעלה משלושים שנה פועלת המכללה תחת חסות אקדמית של אוניברסיטת בר אילן.
המסלול האקדמי המכללה למנהל הייתה המוסד האקדמי הראשון בארץ, שאינו אוניברסיטה, שזכה להעניק תואר ראשון מוכר על יד המועצה להשכלה גבוהה. מאז ועד היום התפתחה המכללה וכיום היא מציעה תשעה מסלולי לימוד לתואר ראשון ומסלולים ללימודים מתקדמים בתואר שני.
מכללת אורט היא למעשה רשת המונה שבע מכללות המתמחות בתחום לימודי הנדסאים, לימודי תעודה בתחום ההנדסה והטכנולוגיה, מכינות ייעודיות ומכינות להשלמת בגרויות. ראשית דרכה של רשת אורט נסללה כבר בשנת 1949.
מכללת אורנים, המכללה האקדמית לחינוך, היא אחת ממכללות החינוך הוותיקות והנחשבות בארץ. המכללה ממוקמת למרגלות עמק יזרעאל, בין הנופים הירוקים של קריית טבעון וקריית חרושת.
מכללת אחווה הממוקמת באזור מועצה אזורית באר טוביה פועלת כבר 30 שנה. כיום היא מוסד מוכר על ידי המועצה ללימודים גבוהים והיא מציעה מגוון תכניות לימוד אקדמיות איכותיות לתארים ראשונים ומתקדמים.
מכללת אשקלון הוקמה בשנת 1965 כשלוחה של אוניברסיטת בר-אילן. בשנת 1998 נחנך המשכן החדש בלב קריית החינוך באשקלון, ובשנת 2000 זכתה המכללה להכרה כמכללה האקדמית הראשונה בישראל.
מכללת בית ברל מציעה לימודים אקדמיים בתחומי החינוך, תרבות, חברה ואומנות. המכללה הוקמה לראשונה בשנת 1949 והוכרזה כמוסד אקדמי רשמי בשנת 1970.
המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין נוסדה בשנת 1913 בירושלים. היא הייתה לאחת המכללות הראשונות בארץ שפעלו והכשירו מורים ואנשי מקצוע בחינוך.
מכללת הדסה הוקמה בשנת 1970, בבניין שהוקם על ידי הברון רוטשילד עוד במאה הקודמת. המכללה נוסדה בכדי לענות על הצורך בפיתוח מדע, טכנולוגיה ותעשייה רפואית שיהיו מתקדמים ויסייעו לקהילה שחיה בארץ באותה תקופה.
מכללת סלע מציעה מסלולי לימוד שונים בתחום ההייטק ומקיימת כנסי מומחים בינלאומיים. הלימודים במכללה הם אינם לימודים לתואר אלא לימודי תעודה והסמכה אשר בסופם מוענקת תעודה מטעם המכללה.
המכללה האקדמית עמק יזרעאל, הממוקמת בסמוך לעיר עפולה, מתוקצבת על ידי ועדת התכנון והתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה. מכללת עמק יזרעאל הוקמה בשנת 1965 ופעלה במשך כמה שנים כשלוחה של אוניברסיטת חיפה.
מכללת תל חי החלה את דרכה כמוסד אקדמי מוכר בשנת 1993, היא ממוקמת בנוף הפסטורלי של צפון הארץ בסמוך לקיבוץ כפר גלעדי, הנמצא צפונית לקרית שמונה.
מכללת מדיאטק הייטק (ג'ון ברייס חיפה) הינה מכללת הייטק מובילה בצפון הארץ בתחום טכנולוגיה, היי-טק ומחשבים. המכללה בבעלות חברת "מטריקס", חברת המערכות הגדולה בישראל.
מכללת אתגר באר שבע, הינה מכללה באר שבעית רב תחומית, מהגדולות והמתקדמות בדרום. ניתן ללמוד בה במגוון רחב של מסלולים, במתכונת של לימודי תעודה, ולרכוש מקצוע מבוקש בתנאים טובים במיוחד.
מכללת תל אביב-יפו או בשמה הרשמי "האקדמית תל אביב–יפו" היא מכללה ציבורית שהוקמה בשנת 1994. הקמתה הייתה ביוזמה משותפת של שלושה גופים חשובים – עיריית תל אביב-יפו, אוניברסיטת תל אביב והמועצה להשכלה גבוהה.
מכללת אור יהודה, או בשמה הרשמי "מכללת my ", הינה מכללה ייחודית המספקת בעיקר לימודי השלמה להשכלה גבוהה עבור עובדי מוסדות ציבוריים. הלימודים במכללה מיועדים לאוכלוסייה המבוגרת יותר.
המכללה האקדמית נתניה הינה מוסד מוכר להשכלה גבוהה שהוקם בשנת 1994. מכללת נתניה היא מכללה פרטית שאינה מתוקצבת על ידי המל"ג.
מכללת רמת גן, שוכנת בחלקה הדרום מזרחי של עיר הגנים, לא רחוק מצומת גהה (הכתובת המדויקת היא פנחס רוטנברג 87 רמת גן) ומהווה שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה.
מכללת קרית אונו (הקריה האקדמית אונו) נוסדה בשנת 1995. היא הוקמה תחילה כשלוחה אקדמית של אוניברסיטת מנצ'סטר שבאנגליה.
המרכז הבינתחומי הרצליה הוא מוסד פרטי ללימודים אקדמיים אשר הוקם בשנת 1994 וכיום לומדים במכללה למעלה מ- 6000 סטודנטים לתארים ראשון ושני בבתי הספר השונים.
מכללת ג'ון ברייס הדרכה, זרוע ההדרכה של Matrix, נחשבת כיום לחברת הדרכת המחשבים וטכנולוגיית המידע המובילה בישראל, והיא נבחרה במקום הראשון כמרכז ההדרכה המקצועי והטוב ביותר ללימודי מחשבים, על פי סקר של מכון גיאוקרטוגרפיה עבור המבחן של המדינה.
אוניברסיטת תל אביב היא אחת האוניברסיטאות הגדולות בארץ, אם לא הגדולה שבהן, עם למעלה מ- 25,000 סטודנטים הנהנים מלימודי תואר ראשון, תואר שני, דוקטורט ולימודי תעודה ברמה גבוהה מאוד ובמקביל מהחיים הטובים שמציעה העיר תל אביב.
אוניברסיטת בר אילן נוסדה בשנת 1955 וכיום היא אחת מהשתיים הגדולות בישראל יחד עם אוניברסיטת תל אביב, לאחר שכבר ב- 2010 עבר מספר הסטודנטים בה את רף ה- 26,000.
האוניברסיטה השוכנת בבאר שבע הוקמה בשנת 1969, וזכתה לשמה הנוכחי ב- 1974, לאחר מותו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל – מי שראה בחזונו את הפרחת הנגב ואף נתן לכך דוגמה אישית.
אוניברסיטת חיפה שוכנת באחד המקומות היפים בארץ, על רכס הכרמל ונהנית מתצפית רחבה אל כל אזור הצפון כמו גם מרמה אקדמית גבוהה. בין סימני ההיכר של האוניברסיטה: הרבגוניות והרב-תרבותיות של הסטודנטים הבאים בשעריה.
האוניברסיטה הפתוחה מקיימת לימודים בשיטת לימוד מרחוק ומוכרת בעיקר בזכות אפשרויות הקבלה הגמישות ללא דרישות קודמות. הלימודים מתקיימים במפגשים בודדים אחת לשבוע-שבועיים והסטודנטים נדרשים להגיע בעיקר לבחינות.
אוניברסיטת אריאל (שמה המלא הוא "אוניברסיטת אריאל בשומרון") הוקמה בשנת 1982 כמכללה אקדמית תחת חסותה של אוניברסיטת בר אילן. ב- 2012 הפכה לאוניברסיטה עצמאית, וכיום לומדים בה כ- 14,000 סטודנטים.
הטכניון – או בשמו המלא, מכון טכנולוגי לישראל – שוכן בחיפה, בשכונת נווה שאנן (בחלקה המזרחי של העיר). השורשים שלו מגיעים עד לתחילת המאה ה- 20, אז הוא נקרא טכניקום ושכן במרכז הדר. כיום לומדים בו כ- 13,000 סטודנטים.
מכון ויצמן למדע הוקם בשנת 1934 ביוזמתו של חיים וייצמן. האוניברסיטה הפועלת בתחומי מכון ויצמן נקראת באופן רשמי "מדרשת פיינברג", והתלמידים בה מעורבים גם במחקרים השונים המתקיימים במקום.